Hoppa till innehållet
Nässjo

RH HISTORIA

På RH utvecklar vi kontorsstolar och arbetsstolar helt med utgångspunkt från dig som ska sitta i dem. Det har vi gjort sedan 1977 då bolaget grundades av Rolf Holstensson i småländska Bodafors (det är också från honom vårt namn kommer).

Han hade själv dåliga erfarenheter av stillasittande arbete och lade även märke till att allt fler människor i omgivningen drabbades av belastningsskador och spänningar av samma skäl. Och inte blev det bättre när datorerna kom. Men märkligt nog fanns inga arbetsstolar som löste problemen.

Som en god smålänning tog Rolf saken i egna händer och utvecklade en kontorsstol som underlättade en upprätt kroppshållning, gav god avlastning och som uppmuntrade rörligt sittande. Dessutom var stolen enkel att använda. Så föddes den första RH Stolen som faktiskt blev en smärre revolution. Sedan dess har vi lanserat många fler uppfinningar och stolar. Idag är vi väl kända bland ergonomer, sjukgymnaster och annan expertis både i Sverige och utomlands.

Vi har till och med en teknik, 2PP™, som omsätter vår filosofi i praktiken. Och för att våra stolar ska vara lika sköna att se på som att sitta i, samarbetar vi med några av Sveriges främsta formgivare. Och självklart tar vi vårt ansvar för miljön. Därför är våra stolar återvinningsbara ned till minsta detalj.

RH ERGONOMI

Tanken var nog aldrig att vi skulle sitta i en kontorsstol. Människokroppen är skapad för att vara i rörelse. RH-stolen är utformad på ett sätt som uppmuntrar till rörelse samtidigt som den hjälper dig att sitta upprätt.

Att sitta är en passiv aktivitet. Om du väljer en RH-stol krävs det inte mycket av dig förrän du är i rörelse. Stolarna följer dina allra minsta rörelser och ger rätt stöd i förhållande till din längd och vikt. Därigenom får kroppen hela tiden maximal avlastning. Sträcker du ut armen för att ta telefonen ger stolen efter och du rör dig bakåt. RH-stolen reducerar inaktivitet och de negativa konsekvenserna av stillasittande. Faktum är att ju mer du rör på dig desto längre kan du sitta utan att skada din hälsa.

Vår syn på ergonomi skiljer sig med andra ord inte helt från naturens. Detta har gjort oss till en av Europas ledande tillverkare av ergonomiska kontors- och arbetsstolar.

RH DESIGN

En stol med god design tar hand om din kropp när den sitter. För oss på RH är design och ergonomi två sidor av samma mynt. Vi tar fram användarvänliga stolar som gör att du presterar bättre under hela arbetsdagen.

RH är den skandinaviska designen trogen. Sedan 1950-talet har formgivare från Danmark, Norge och Sverige skapat enkla och funktionella produkter med höga krav på material och kvalitet. Den lätta, ljusa nordiska stilen väckte uppmärksamhet internationellt. Formgivarna bakom RH:s kontors- och arbetsstolar arbetar vidare i denna tradition. De kompromissar inte. All överflödig design elimineras. Kvar blir en anatomisk och funktionell stol som tar hand om dig när du sitter och jobbar timme ut och timme in. Men även om ergonomi är viktigast vet RH att utseendet också väcker känslor. Vi utvecklar stolar som du får lust att sitta i och som smälter in i moderna kontor och mötesrum.

RH MILJÖ

När det gäller arbetsstolar tar ingen tillverkare miljöeffekterna av material och processer på större allvar än Flokk.

Som företag och tillverkare av högkvalitativa kontorsstolar agerar vi nu. Globalt kanske skillnaden vi gör är begränsad. Men vårt uppdrag, när våra produkter, vårt namn och vår filosofi blir mer välkända på marknaden, bidrar till att skapa andra initiativ och inspirera andra att ändra sitt beteende.

RH KVALITET & GARANTI

Om du väljer en stol från RH får du en trogen vän i många år. Vi ställer höga krav på kvalitet i allt vi gör. Resultatet är stolar som håller länge.

RH erbjuder arbets- och kontorsstolar som överträffar dina förväntningar. Det är kvalitet i allt vi gör hela vägen från material och tyger till ergonomi och design. En RH-stol är byggd för att tåla stora belastningar. Innan den lämnar fabriken har den genomgått omfattande tester och kontroller såväl internt som externt. Stolarna har 10 års garanti men håller i genomsnitt i över 16 år. Stolarna är testade och godkända i enlighet med alla relevanta standarder och normer.

Product has been added