Hoppa till innehållet
 • ARCHIVE HOMESTORE & KITCHEN

  2015 designade Haptic studios detta ikoniska kafé och heminredningsbutik som ligger under ett tegelvalv utmed Kents kust. Man har inspirerats av en blandning av skandinavisk arkitektur och traditionella engelska strandhytter och interiören består av plywoodformer i björk i ett antal lutande tak, som ska ge intryck av den mysiga strandhytten.

  Både kaféet och butiken ligger på gatuplanet och har utsikt genom breda välvda fönster över hamnen och havet och man har ytterligare sittplatser på övervåningen.

  Flokk project - Archive Homestore & Kitchen

  FAKTA

  Plats: Kent, UK
  Produkter: RBM Noor
  Arkitekt: Haptic

  Flokk project - Archive Homestore & Kitchen

  "Den arkitektoniska stilen är hämtad från både kusten och den skandinaviska livssynen med en serie lutande tak och andra ytor som alla hämtats från ett och samma material… De utformades för att skapa mer intima ögonblick i ett mycket generöst utrymme. De har hämtats från en inhemsk kustkänsla: strandhytter och enkla strukturer längs Kents kust, men också från intima skandinaviska sjöbodar som jag tycker är varma och inbjudande.”

  Med en skandinaviskinspirerad interiör var RBM Noor det idealiska valet till sittplatserna med de minimalistiska linjerna och distinkta skandinaviska looken och passar perfekt i det estetiska idealet. Haptic valde RBM Noor-färgerna Sky och Straw, båda klassiska skandinaviska toner.

 

Project case - Archive Homestore & Kitchen

Product has been added