Hoppa till innehållet

Kvalitet

Kvalitet

En Flokk-stol är byggd för att tåla mycket samt att vara hållbar. Alla stolar testas därför rigoröst och godkänns enligt kända standarder för olika marknader.

Quality

Vi har krav på högsta kvalitet i allt vi gör, från material och hållbarhet till ergonomi och design.

Quality - factory
Vi har 3 huvudsakliga kvalitetskategorier: Teknisk kvalitet, servicekvalitet och upplevd kvalitet

Teknisk kvalitet – valideringskriterier – teststandarder och normer – garanti.

Våra sittprodukter ska följa alla centrala standarder och normer som är relevanta för respektive segment och marknad, vilket innebär t.ex. EN 1335-1 för arbetsstolar, NPR 1813 för Benelux, GS-märket för Tyskland, BS 5459-2 för Storbritannien, svenska Möbelfakta samt ANSI BIFMA för USA etc.
Vissa stolmodeller följer också kraven på motståndskraft mot brand, sterila rum och ESD (urladdning av statisk elektricitet).
Servicekvalitet – effektiva och förutsägbara affärsprocesser – hantering av reklamationer – efterförsäljningsservice.
Produkten ska motsvara användarens förväntningar. Feedback på precision, taktilitet, styrka och buller är viktiga faktorer här.
Upplevd kvalitet – slutanvändarupplevelsen – ytor och finish – material och möten mellan material – smidiga och intuitiva funktioner.
Samarbetet med Flokk ska understryka vår position som leverantör av högkvalitativa möbler.
Effektiva och förutsägbara affärsprocesser inklusive hantering av reklamationer och annan efterförsäljningsservice är också viktigt för att säkerställa att vi lämnar kunder och användare med en bra känsla.

Garanti

Allmänna krav och villkor.

Flokks garanti omfattar alla stolar från HÅG, RBM, RH och BMA avseende följande:
Material och tillverkningsfel och defekter från stolens produktionsdatum.
Garantin omfattar nödvändiga reservdelar. Normalt slitage omfattas inte av garantin. Garantin förutsätter att stolen och tyget/lädret rengörs i normal omfattning.

Garanti på reservdelar
Flokk garanterar att man tillhandahåller reservdelar i minst 10 år efter stolens produktionsdatum. Garantin omfattar de delar som behövs för att bevara stolens ursprungliga funktionalitet.

HÅG – 10 års garanti på HÅG-produkter
Flokk ger en garanti på 10 år på alla HÅG-stolar som använts på normalt sätt i upp till 9 timmar per dag. Om inte annat anges är maxvikten på användarna 110 kg.
24/7 – 5 års garanti.
Flokk ger en garanti på 5 år för HÅG-stolar som särskilt köpts in för dygnet-runt-bruk och som klätts med godkänt tyg/läder för 24/7 från Flokks normala tygkollektion.

9 timmar per dag – 5 års garanti
Flokk ger en garanti på 5 år på alla HÅG-stolar som används på normalt sätt under mer än 9 timmar per dag.

RH – 10 year Warranty for RH Products
Flokk ger en garanti på 10 år på alla RH-stolar som används på normalt sätt i upp till 9 timmar per dag. För normal användning som överskrider 9 timmar per dag ger RH 5 års garanti på alla RH-stolar. Om inte annat anges är maxvikten på användarna 150 kg.

24/7 - 5 års garanti
Flokk ger en garanti på 5 år på RH-stolar som är godkända för kontrollrum eller dygnet-runt-bruk. Klädseln omfattas inte enligt dessa villkor försåvitt det inte är ett RH-godkänt tyg för 24/7.

9 timmar per dag – 5 års garanti
Flokk ger en garanti på 5 år på alla RH-stolar som används på normalt sätt under mer än 9 timmar per dag.

BMA - 5 år
Alla ergonomiska kontorsstolar av märket Axia Classic uppfyller de senaste standarderna EN 1335 och NPR 1813

RBM – 6 års garanti på RBM-produkter
Flokk ger en garanti på 6 år på alla RBM-stolar och bord som använts på normalt sätt i upp till 9 timmar per dag. Se också de allmänna garantivillkoren. Omfattar stolar och bord som levererats efter 01.02.2010 Försåvitt ingett annat anges är maxvikten för användare 110 kg.

24/7 – 2 års garanti
Flokk ger en garanti på 2 år för RBM-stolar som särskilt köpts in för dygnet-runt-bruk och som klätts med godkänt tyg/läder för 24/7 från Flokks normala textil- och färgkollektion. Se också de allmänna garantivillkoren.

Quality
Product has been added