Hoppa till innehållet

Flokk - Our philosophy - Human factors & ergonomics

Mänskliga faktorer och ergonomi

Naturen menade inte att människor skulle sitta stilla vid sina arbetsplatser under många timmar varje dag. Vi behöver rörelse, stöd och variation för att arbeta bra.

Design Flokk
 

För att förenkla det hela: våra sittlösningar bidrar till människors välbefinnande – liksom företagens.

 

Våra stolar är utformade att se till att du inte behöver sitta still. De har utformats med människor och deras behov i åtanke och inspirerar dem att göra sitt bästa hela arbetsdagen.

HÅG

Human factors HÅG
Balanserad rörelse – med centrerad gungning

HÅG:s ergonomiska filosofi baseras på en förståelse av den mänskliga kroppen och dess behov av att vara i rörelse. Det är därför våra stolar är byggda kring den unika BalancedMovementMechanism™ som håller dig i balanserad rörelse och uppmuntrar dig att röra hela kroppen utan att ens tänka på det.

Hur?
Eftersom balans är den bästa startpunkten för rörelse har våra stolar en centralt placerad gunga som håller dig i balans och kontinuerlig rörelse.

Sitsen och ryggstödet är sammankopplade, vilket innebär att framkanten på sitsen åker upp när du lutar dig bakåt, vilket stimulerar rörelse i vristerna, och åker ner när du lutar dig framåt för att arbeta. Dessa mikrorörelser håller dig alert och levande hela dagen.

Den unika funktionen är något vi kallar FootControlledMovement™.

Balanserad rörelse Balanserad rörelse - vår unika sittmekanism håller personen som sitter på en HÅG-stol aktivt i balans och inte bara i hängande balans.

Stolen följer kroppens rörelser när du rör dig framåt eller bakåt och detta stimulerar i sin tur mikrorörelser i fötterna. Detta aktiverar cirkulationen i underbenen – venpumpen i vadmusklerna – och förbättrar blodcirkulationen på ett sätt som ingen annan kontorsstol klarar.

På så sätt känner du dig energisk, fylld av välbefinnande och kan koncentrera dig på arbetet.

Läs mer om HÅG:s balanserade sittkoncept

 

RH

Human factors RH
Utformad för bästa resultat

Människokroppen är ett mirakel och med rätt verktyg kan den åstadkomma fantastiska saker.

 

Alla våra stolar tar hänsyn till kroppens behov att röra sig och bibehålla en upprätt ställning så att du kan andas bättre. Våra stolar är verktyg som tagits fram så du kan må så bra som möjligt. Med andra ord: de uppmuntrar ett aktivt sittande och ökar prestanda på arbetet.

Ger goda resultat
Vår ergonomiska filosofi har inspirerats av människokroppen – och bygger på vikten av rörelse, stöd och att upprätthålla rätt ställning. En upprätt ställning öppnar upp kroppen, förbättrar andningen och ökar blodcirkulationen samtidigt som rörelserna stimulerar musklerna. Denna kombination ökar syregenomströmningen i kroppen, skärper ditt fokus och ökar dina prestanda.

Denna filosofi har förverkligats i 2PP, eller tvåpunktsprincipen. Varje stol har två unika punkter som placerats nära kroppens pivåpunkter – höfterna och knäna. Stolen följer dina naturliga rörelser och fötterna står alltid stadigt på golvet. Vårt svankstöd ger konstant stöd för att hjälpa dig att må och arbeta bättre. Våra stolar är helt enkelt rätt verktyg för uppgiften.

 

BMA

Human factors BMA
Du vet hur viktigt det är med en bra kontorsstol för dig och din personal

Förebygger skador
Du vet hur viktigt det är med en bra kontorsstol för dig och din personal. Deras arbete kräver trots allt att de sitter under långa stunder, ofta vid ett skrivbord, med en stationär eller bärbar dator. Och det är detta utdragna sittande som gör muskler och leder så skadekänsliga. Skador som du gärna vill förebygga. Dessutom har alla människor olika sittställning. De kan vara korta eller långa, tunga eller lätta och ha specifika krav för hur de sitter bekvämt. Och deras uppdrag och arbetsuppgifter skiljer sig också mycket åt. Allt detta gör att det behövs en stol som är mycket flexibel att justera, men som också är ergonomiskt riktig. Så att praktiskt taget vem som helst kan sitta på den.

 

RBM

Human factors RBM
Välbefinnande och komfort

Våra möbler levererar den bästa komforten i sitt segment.

 

Kontorsstolar. De verkar ju vara så ordinära. En sits, ett ryggstöd, armstöd och en bas. Men en bra kontorsstol är avgörande för att du ska kunna jobba på ett hälsosamt sätt!

 

 

 

 

white

Product has been added