Hoppa till innehållet

Flokk - Our philosophy - Design

Design

Form följer funktion, vilket är vår kärnfilosofi – eftersom vi alltid fokuserar på de människor som använder våra produkter och anpassar dem efter människans kropp

Design Flokk
 

Innovation och design är väsentligt för att lyckas internationellt i vår bransch.

 

Därför arbetar vi tillsammans med några av Skandinaviens främsta designers, till exempel Veryday, Frost Produkt, Powerdesign, StokkeAustad, Form Us With Love, Grønlund Design, Peter Opsvik och Thias Eckhoff.

Alla våra designer bygger på modern skandinavisk design:
design som utgår från människan
funktionell med bästa materialanvändningen
balans mellan ergonomi och estetik; elegans och enkelhet
holistiskt och hållbart – utformat för omsorg om miljön
utvecklat, producerat och tillverkat i Skandinavien

HÅG

Design HÅG
Holistisk design – perfektion inifrån och ut

Vår holistiska designstrategi – plus vårt samarbete med olika designers – innebär att vi balanserar vår iögonfallande design med banbrytande ergonomi, miljökrav och 100 % kvalitet för att skapa de bästa produkterna.

 

RH

Design RH
Design som utgår från människan

RH-stolarna tas fram i samarbete med begåvade industridesigners i olika länder. Stolarna är en unik blandning av form och ergonomisk funktion, där funktionen alltid har företräde. Våra designer har alltid den person som ska sitta i stolen i fokus – man kan säga att det är en humanistisk designprincip.

 

BMA

Design BMA
Kunnandet inom BMA Ergonomics: Produktutveckling

När man skissar på en produktdesign specificeras först alla tekniska detaljer av specialisterna på produktutvecklingsavdelningen. Detta innefattar att fastställa produktgeometrin, materialen, produktionstekniker, montering och demontering. Under produktutvecklingen tas också hänsyn till visioner och expertis hos forskare, läkare, specialister på hälsa och säkerhet samt designers.

 

RBM

Design RBM
Enkla och inspirerande former

Produkterna uppmuntrar till kommunikation mellan människor tack vare de enkla och inspirerande formerna. Möblernas kurvatur är inbjudande och bekväm och ger rummen en luftig och glad känsla.

 

white

 

 
Product has been added