Hoppa till innehållet

Företaget

Flokk är den ledande tillverkaren av högkvalitativa arbetsplatsmöbler i Europa och tar fram en växande varumärkesfamilj. Vi är stolta ägare till produktvarumärkena Profim, HÅG, RH, BMA, Offecct, Giroflex, Malmstolen och RBM. Cirka 2500 anställda arbetar tillsammans för att förverkliga företagets vision:

Inspire great work!

Flokk - our company
 

För oss innebär ”inspire great work” att ligga i framkanten vad gäller att leverera de perfekta möblerna.
Vi designar för välbefinnande och prestanda, vi vill inspirera till bra arbete hos våra kunder över hela världen.

I en föränderlig värld tar vi en djup designtänkande strategi som utgår från människan. Vi skapar innovativa, visuella koncept och omvandlar dem till miljöer där man kan förverkliga sin potential i samarbete med andra kompetenta yrkeskategorier som arkitekter. Våra stöttande specialister står till kunders och partners förfogande för att möblera praktiskt taget vilket utrymme som helst för arbete, privat eller publikt bruk.

Flokk - inspire great work

 

I centrum av vår verksamhet har vi ett långsiktigt perspektiv. Alla produkter har utformats och tillverkats med minsta möjliga miljöpåverkan i åtanke samtidigt som de har ett högt värde under hela livstiden. Vi har prisbelönats och certifierats många gånger för våra fortlöpande insatser.

Flokk - our company
"different and better"
 

Marknadsposition

Vårt huvudkontor ligger i Oslo. Vi har produktionsenheter i Røros (Norge), Zwolle (Nederländerna), Tibro och Nässjö (Sverige) samt i Koblenz (Schweiz). Dessutom har vi säljkontor i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, Schweiz, Singapore, USA, Kina och Australien.

Flokk är också stolt ägare av möbelvarumärkena Malmstolen, Giroflex, Offecct och profim

Flokk produkter säljs i mer än 50 länder, och efter tillägget av Profim år 2018 är den totala omsättningen nära 3 miljarder kronor.

Flokk - our company

Affärsstrategi

Vårt företag har starka ambitioner att expandera ytterligare och därmed stärka vår position som den ledande specialisten på arbetsmöbler i Europa.

Vi beskriver vårt arbetssätt med frasen ”djupt designtänkande”. Vi bryr oss om människor och den värld vi lever i. Baserat på våra insikter utvecklar vi högkvalitativa, innovativa produkter som ger positiva effekter på hälsan, är hållbara och vackra. Detta gör Flokk till föregångare inom vår bransch och ger oss ett betydande försprång och marknadsfördelar. Våra partners och kunder drar nytta av ett brett urval av designer som kan kombineras och anpassas för att tillgodose deras behov.

Vi vet att vi är på rätt spår, något som har bekräftats ytterligare eftersom en av våra stolar, HÅG Capisco, är den första arbetsstolen i världen som tilldelats det nordiska miljömärket Svanen. Ett antal av våra stolar har också tilldelats nationella och internationella designutmärkelser som Red Dot Best i Best-priset som tilldelades RBM NOOR.

Produktion och logistik

För att bli Europas ledande leverantör av kontorsstolar måste företaget också vara ledande inom produktion och logistik. Våra produkter tillverkas på produktionsanläggningar i Røros (Norge), Zwolle (Nederländerna), Tibro och Nässjö (Sverige) samt i Koblenz (Schweiz). Alla våra anläggningar har moderna produktions- och IT-system, extremt erfarna och kompetenta medarbetare som med stolta hantverkskunskaper spelar nyckelroller vid tillverkningen av de olika produkterna.

Flokk - our company
Produktionsanläggningar i Røros (Norge), Zwolle (Nederländerna), Tibro och Nässjö (Sverige) samt i Koblenz (Schweiz)
Product has been added